sensaoil~

pukul berapa sekarang?.... 3.50 am
bisuk keluar pukul berapa?.... 9.00am
bila mau tidur? .....jap lagi
get me some water...okay

Ringkas.
Tidak seperti biasa.
Penat agaknya...
Tidur lena yaaa bunda..

Mahu berbahasa sendiri..
supaya gai nia buli moso...
but,
not in the mood.

BUSAN!
bosan-lah tengok blog ni..
tidak berupdate,
tidak terurus,
semak!

Nak kata sibuk..rasa macam poyo la pulak.
I wont. Than, i'll jst say,malas!

Rasa mau menulis.
Ya..mari menulis.
entri panjang..bertingkat-tingkat.

NEO, surat untuk adik adik ko tu memang kreatip. I looike!
tersengih-sengih aku membaca surat penuh kasih sayang kau itu

*grin*

Cerita merah putih pon banyak missed.
takpe,nanti boleh follow-up kat youtube.

Kerja kat book fair pon, tak capai target.
Takpe laa..kasi can kat budak-budak lain,
mak ayam kuning,ala-ala big-bird sesame street ni nak pencen.
Hari pertama dah pancit..
dek kerana, membalut 47 jenis hadiah.
Kalau kecik ala-ala kotak kasut ke, kotak coklet ke takpe la jugak..
ini idak...
ko nak suruh gak balut menatang sebesar-besar TV LCD Rm6K tu..pc+cpu,microwave,air ionizer,water filter,rice cooker,blender,laptop & etc...
nasib laa...basikal ko tak suruh balut
kalo tak..mengamok la en.husain kiter.
Nasib baik team wrapper ada 5 orang.
gigih membalut.

Lepas habis balut-membalut..
ko suh pulak handle segmen cabutan bertuah malam dinner.
on the same day.
ko suh aku taip voucher cabutan..
ko suh aku arrange hadiah ikot nombor...
pastu suruh pulak aku pikir nak bagi hadiah apa kat VVIP.
ikot hati aku yang baik ni...
mahu saja aku berikan hadiah rice cooker.
pastu ko marah.
laaa....kan tadi suh aku pilih.
aku pilih laa
apa daa..

hahaha.

budak budak lain ko suh balik...
mandi tukar baju dinner.
aku?
kena tolong ko siapkan keje ko...
tapi aku ikhlas...
nolong..
walopon bukan kerja aku kan..
Kerja aku patutnya jadi ambassador je dengan gaji rm30/day.
tercungap-cungap siapkan list, tampal nombor..rambot pon dah serabai
Tangan pon dah menggigil,takut salah strategi
kalau saja gelagat dan keadaan aku di rakam ketika itu..
sigh...
nasb baik ada yang hantarkan baju..
dapat gak aku melaram..
hahaha

dalam tempoh 2 minggu aku berulang alik KL-KK, KK-KL, KL-KK..
nasib baik cuma ada 1 paper sahaja..
esok, mau ke suatu tempat.
aku x berani pergi sorang-sorang.
aku kena ajak cousin aku pegi..
mudah-mudahan, ada yang ok.

lusa mau ke labuan.
no no no...kali ni aku xpegi niak flight.
tapi naik feri besar.
cukup besar untuk load kereta.

sabtu mahu ajak siti ponget ke sembulan
kena amik dia kat ums pulak
minggu ni dia exam.
sama macam aku gak.tapi aku merayap-rayap

Sabtu ni jugak, kawan aku kawen!!
kad jemputan dah dapat..
tapi caner aku nak pegi..
flight aku ke KL sengaja di delaykan...
Minta ampun sangat2 kat dia.
if i can do sumting...

oh yaa...
why did i put sensaoil as the title...
tadi..wakil jualan syarikat Wong maju datang butik
come together with a catalogue..as usual
me n ma mom apa lagi...
belek belek,
then buat purchase order
i gone thru page by page...

suddenly...
i kaget u oll..
ada product baru
SENSA VACUUM PUMP
"alat untuk menjadi lelaki sejati..
untuk mendapatkan saiz idaman.."
grand gitu tagline dia..

hahaha..macam macam

ini syalikat sensa aa...manyak noty owh..
i notice their product
-sensaoil
-mnyak lintah
-or even sensa ring pon ada.

hahaha

so easy ah..to get this kind of toy.
mamat cina tu bitau aku...
"ini mukan toy maa,ini medicated stuff.sensa vacuum pump tu very the selling fast ,just like pisang goreng...i tell you ah, **na**b*lle order 10 unit in every week wooo"ejen wong maju.
"huish...itu macam aaa?kalau itu macam i pon mau order jugak maaa...." i replied.
*wink*

p/s : Zul ko berminat tak?? hahaha

6 comments:

rizz said...

lmenya x dengar cte ajue! hehe welcome back:p

||| PöJìé PööH ||| said...

waahhh nk bli kan utk sum1 ker??

A j u E said...

pasni leh la kumen2 blog rizz yer..
hehe...rizz rajin update
almost everyday!
huhu

pojie da try ke?hehe

ubey said...

hehe. kakak aku bz woo

_neo_ said...

ajueeeeeeeeee mengapakah ko menghilang..post ko kali ni..menunjukkan banyak betul perkara yang ko dah buat..hehehe

bz ke nyah?

asal ulang alik KK jer?

A j u E said...

ubey:pe kata ko reply surat kakak ko plak..hehe


neo: xda la bz sgt nyah...makkan mak hayam, kalo bz pon..bz penuhkan jadual ank2 ayam..hehe

aku ulang alik kk sbb tugasan ;p