a day before 2moro

:#z:
ari ahad ari occupied.ada saja plan nak dibuat.nak nak hujung bulan,
duitkan dah masuk daaa,
jadi..tugas aku sebagai seorang pelajar dan pemegang amanah loan mara..
apa lagi.Shopping la tak ingat dunia..
baru masuk minggu pertama dah merana...
menangis tak berairmata..
apa lagi,mula la buat rayuan FA&MA..
:#r:
tak dinafikan..aku memang boros orangnya,sian sape jadi laki aku nanti.bila nak berubahnya.....tak tau la
esok bersamaan 3hb.nov.2008 aku secara rasminya dipanggil oleh ibunda tercinta untuk kembali bertugas membanting tenaga kat Aziba Boutique.. Habis semua plan aku nak berjoli-joli,bersenang lenang...bergumbira di pulau-pulau yang iindah ituew.
:crossarm:
sebelum burung besi bernama AK5108 itu menjemputku pulang kepangkuan keluarga..aku nak habiskan waktu bersama kopi cap kapal api terlebih dahulu.huhuu
Aku dan kapal apiku mulanya cadang nak makan kenny rogers.tapi tah mana silapnya...budak tu kata kena tunggu 45 min,ayam dia tak msk lagi.i am like....what???
ok xpe..xpe...memandangkan mood aku ok,aku kata its ok je kat bdk kenit tadi.
nak ayam punya pasal....makan je la ayam golek kat giant tu haaa....sedap pun sedap.

Lepas makan, ronda-ronda cuci-cuci mata.aku 'ter'berkenan pulak dgn satu baju ni...da janji da,xmo shopping lg.cukup-cukup la tu ajue oii..aku tinggalkan je baju tadi kat tempat asal...pastu sampai sekarang aku asik terpikir2kan dia.sok...kalo sempat aku nk singgah jap kt tmpt tu.kalo rejiki baju tu bertuankan aku,xkemana jgk..ye dak?hehehe

aku x suka pakai luggage.aku lebih rela menjinjing beg hiking berwarna biru tua itu daripada menyerat beg yang beroda....muat semua khazanah yang aku nak bawak. Tapi,beg kesayangan aku tu da koyak since i come back from cuti raya aritu.da lama dia menjerit-jerit suh aku anta dia kat kedai bag tuk direpair..aku jek x pedulik.sampaikan beg tu da xleh nak jerut daa...

so,tadi aku ngan bopreng kesayangang anto la beg tu kat pertama,abang tu kata 20 min leh siap.Lega mak nyeeh! sementara menunggu,aku ajak lelakiku ke tingkat 5 untuk mencari kedai rawatan traditional yang masuk medik tv tu...bukan nak buat urutan traditional ye adik-adik..nak buat rawatan resdung aje.Alaa....yang buat kaedah keluarkan lendir resdung tu..huhuu.x kuasa mak nak stori lagi detail caner nak kuarkan lendir-lendir tu.

sebenarnya...aku ni bukan la jenis yang percaya dengan rawatan-rawatan traditional ni...bukan la tak percaya langsung,cuma tak sekuat kepercayaan aku pada sains & teknologi.itu ajer...
Lepas da puas nego ngan akak tu...dan mendapat persetujuan dari tuan empunya badan...kitorang bersetuju dengan kadar bayaran RM60...aku nego lagi,xleh kurang ke,akak tu kata...harga promosi dik,dulu akak buat rm80,tu pun lepas dah dapat liputan meluas kat TV3...ala,apa ke namanya tuh...haaaa,medik TV.
Aku pun malas nak dengar akak ni cita panjang terus angguk kata boleh la kakkkkkk....

Diawal proses...aku x dibenarkan masuk...so aku lepak kat ruang menunggu bersam dua orang anak kecil yang kukira anak kepada akak tadi sambil layan tengok VCD Lilo&stitch..ehh,adik tu kata salah...buka stitch la kak, strrritch...dengan nada pelat.hahaha
:#v:
ok..ok...strritch pun strritch la dek.Sambil aku layan tengok kartun yang ada 4 tangan dan bergigi jarang tu..tiba-tiba aku dengar suara dua orang lelaki tgh bercerita..adik tu kata,tu ayah..tengah urut sorang pakcik.koo bayangkan la nyah...urut??
hahahaha.....
nasib baik ada budak-budak tu..kalau tak mau bosan aku menunggu...

Selesai hal Beg & rawat merawat...aku secara cepat,tangkas dan bergaya...terus menuju ke ASWARA. Ada event eco Fest and Bijoour Bazaar....nak gak cuci mata kalo-kalo leh rembat satu dua...adik aku beriya suh aku pegi..bukan aku xtaw...nak pow la tuhh,suh belikan MOM DRESS yang dia nak sgt tu...aku sampai pun da lambat..so ada gak booth yang da wrap up...
Ok la....cuma aku takde masa sangat nak ronda ronda sampai ke tmpt live band.nak balik....yang adik aku lak,hilang tah g mana.masuk dewan tgk filem award ke apa tah..bila kuar dia bawak goodie bag body shop!apa lagi...aku rembat la satu.AKUKAN KAKAK.hehehehe

Sekali lagi rancangan makan sedap aku terbantut....da la x pat mkn aym,nak pegi makan kat tupai-tupai pun x jadi jugak..sebab Bfku dinasihatkan supaya tidak mengambil sebarang makanan yg berunsurkan seafood,ayam,daging apatah lagi steambot!wahh...tension.Makan ikan bakar je laaaa...nampaknya.
@blogmenjerit
kesudahannya...arini banyak benda yag aku nak,tapi tak dapat....sangat kurang senang hati


5 comments:

fq88 said...

wah..memg agk boros gak la ajue ni eh...siap la sp yg jg husbnd ajue nnt...ajue ad rsdng eh?sm la ngn fq...ad tips lbh bek nk hlg kn rsdng x?
p/s:xbes ad rsdng..mkn kn kwl.nk mkn seafud pn xley..

diana wrote ==> said...

kueh elok x rawatan resdung tuh? aku nk g la jgk
..aku resdung teruk..

Star said...

boros xpe asalkn bahagia :) resdung ni rawatan kne ikut tahap die, if kritikal lain sket.. i heard bout the rawatan traditional stuff can help to reduce it.. but i dun remmbr where i read all those things. but if nk kepastian juz try je la.. and not to forget rawatan tradisional can b prove by science. cume prlukn masa buat kajian.. same like terapi warna. zaman dulu da buat mandi bunga.. juz lately da prove by science, penggunaan nye jadi lagi komersial sprti kt hotel2.. aiseh bnyk lak ckp, sori tuan tanah :p

diana wrote ==> said...

ek? eh kalo korang de pape info treatment resdung, plz info me yeah?

A j u E said...

uisshh aku lama x jenguk blog aku..aku kebizian ya amat..huhu.uish fq88,bukan i lew yg ada resdung,cit abg.huhuhu

diana@donut : aku tgk hasil dia bagus jgk.ko nak try g level 5 pertama..dekat cafe uncle bob,kalo xtaw tya mek..mesti dua taw.

waaa.byk tulinfo enchek star nih..tocei2.info yg bgus.cik diana kalo nak tau lebih lanjut tya la cit star tu.hehehe