persaingan yang sihat?

2 hari lepas aku tengok berita,tekezut + gumbira bila Airasia buat promosi no fuel surcharge.Mak aihh...da lamurah bertambah murah.

Baru je minggu lepas MAS buat promosi jualan n guess what,minggu ni airasia balas balik ngan surprise. I wonder,boleh ke MAS buang fuel surcharge?hurrmmm...

Yang pasti,aku da selamat beli tiket MAS januari thun depan KK-KL dengan harga semurah RM123.00 sahaja.Xpernah dapat semurah itu untuk flight MAS nyah.selalunya paling murah pun super saver Rm250.

Tertarik dengan iklan kedua dua agensi penerbangan utama malaysia ni kat akhbar or newspaper.Kelakar pun ada...berebut rebut diorang. Siap perli & sindir-sindir halus gitu...
yang MAS kata tak ada charge tersembunyi.Anda cuma perlu bayar jumlah yang andalihat...siap list table lagik.Airasia pulak kurangkan charge perkhidmatan,siap dengan tagline Hangat-kami mencipta yang lain meniru.

Kelakar kelakar..

apa pun cara dan kaedah yang diorang nak buat..aku x kisah.Yang penting aku gumbira dan dapat faedah!

MAS
Tagline : ANDA BAYAR APA YANG ANDA LIHAT.

air asia lak,
tag line : KAMI MENCIPTA YANG LAIN MENIRU


4 comments:

dotblogspotdotkom said...

lelama...tambang teksi nak p klia lagi mahal...huhuhuhuh

A j u E said...

sememangnya da mahal.jangan makin mahal udah lew

arjuna said...

jum g bandung...my treat.hehehehe

A j u E said...

banyak duit ko....aku punya selera soping tinggi taw x

ada brann?