insomnia ku menjadi jadi

tak tau kenapa..sejak akhir akhir ni,susah nak pejamkan mata.
bukan tak pernah tidur lambat.
selalu...dari zaman sekolah.
Cuma sekarang,aku tidak bisa tidur sepanjang malam.
Sampai ke pagi..

believe it or not, aku punya satu cara untuk melelapkan diri selama ini.
Baru baru ini kaedah itu langsung tidak membantu.
setelah sekian lama ia membantuku..
malam ini ia gagal!
100% failed!


kebiasaannya aku akan bayangkan ladang lavender yang luas..
dengan udara dan bau lavender yang segar dalam pejamku.
sama seperti gambar diatas.
bezanya cuma,bayanganku punya satu rumah ditengah2 ladang.
101% aku pasti akan tertidur.

tapi..
hari ini aku cuba bayangkan sekali lagi ladang lavender ku..
kenapa bukan lavender yang muncul?
dah la tak boleh tidur.
aku coba satu kali lagi.
damn!
macam mana boleh muncul ladang bunga matahari??
kenapa?
kenapa?
kenapa?
aku tidak boleh terima!


p/s: mungkin sebab tadi aku harvest banyak sangat sunflower kat farmtown facebook agaknya.Gosh....i'm addicted!!

4 comments:

farish sinclair said...

lavenderr.! i likeeeeeeee

░♥si lampu neon♥░ said...

aku rase ko makin tak senonoh! hahahahaha adeke main game facebuk! ceh ceh.

weh, amik pil tido arr luuuuu

A j u E said...

hahaa..game facebuk xpe..jgn main kissing n sucking mcm ko.
hehehe

lg x snonoh neo..hirup ayaq lioq basii..

░♥si lampu neon♥░ said...

hahahaha mane ade hirup dodol!

ciumm2 je..mcm aku cium ko niii muaahhhhhh muahahahaha