beranak dalam kubur..?

waaaahh!!Lama rasanya aku tak update...blog ni da boleh jadi kubu spiderman.besawang ya amat.
buat pengetahuan semua,aku da start cuti 2 bulan start minggu ni.huhuhu..amat bersenang lenangkan?masih dalam proses "pembikinan" repot.banyak betul cekadak nak buat repot ni...da ar ada 4 chapter,submission due dah dekat..aku masih lg terkedek-kedek kat chapter 3..huhuhu.i busy laaa u oll!!

aku busy?apa yang aku buat sampai busy sangat minggu ni nyah??
:#j:

tadaaaa.....aku busy layan game ni la nyah.dari umo aku belasan tahun sampai la zaman puluhan tahun nih...aku masih main game yang sama.cume bezanya level game aku da naik arr.bukan senang nak habiskan satu satu level wooo.Game ni namanya ceaser3...game ni pasal apa?sila tanya pakcik google eh...nnt dia akan kasi taw korang banyak info yang lebih terperinci.
:#e:
outdated?hemm..maybe i'm a bit outdated sebab masih main game ni,tapi aku pedulik apa...aku da jatuh cinta ngan dia ni.kalau korang cadangkan suh aku main The sim...mintak maaf la,aku cukup tak suka akan game itu.Bagi aku game tu lembab..kena tunggu dia bangun tido,g keje,balik keje...makan..basuh pinggan...amik newspaper..buang sampah...dating...buat anak...blablabla..etc.
eeeiiyyyee...letih jiwa+ragaku.Diri sendiri pon tak terurus..macam mana nak urus diorang.hehehe
:#w:
Aku lebih rela main funfair tycoon kalo cenggitu.buat roller coster,niaga ice cream..bila ujan buka kedai payung....& bersihkn muntah orang yang pening pas naik roller coster aku yang berbelit-belit dan adventure ituw..ahaks.
@blogmenjerit
kenapa tak try game lain?counter strike?war craft?game-game yang seangkatan dengannya?huh...bukan tak nak main..aku tak suka sebab aku takut kena tembak!heheh pasal tu la aku tak berape gemor game-game extreme ni. aku suka game strategy.....unlike my pakwe,dia suka la game extreme-extreme ni..no wonder la dia sanggup habiskan duit upgrade pc dia..tambah tu la,,tukar tu la,,tukar ni la...watever!as long as dia tak tukar awek..hehehehe
:#k:
macam mana plak ngan game-game seperti sally spa?dinner dash?wedding dash?pizza frenzy?jojo fashion show...? uhh just name it...sume aku da try.best!hello...i am a girl,for sure laa i'll love the games...ditambah pulak dengan grafik yang comei-comei.But,there's 1 thing bout this kind of game,cepat bosan.da habis main 3,4 level...aku xmo main da.Unless,aku tengah bosan gila-gila.
:#r:
enough bout the game..nak citer ni,ari isnin lepas aku g jusco maluri.mak aih,masih sale!guess what...till 9th november..Mula-mula tu,aku tekad xmo beli pape,but then....i'm going home with 4 plastic bags containing new attire!!hahhaha...menghabiskan saki baki duit yang ada.(upss...my d,xtaw pape pasal hal ni..i did'nt mention him anyting.pasni tau la tuu...)
:#z:
ahad tu pulak...kuar bejalan-jalan seperti biasa,tengok wayang kt pavi...citer apa ek?oooo,max payne.walllaaaa...5 bintang tuk cite ni.tak rugi pi tengok...
:#c:
Jumaat lepas pulak..i went down to sg.wei.....& buy something for my lil sister. a brand new Nikon D60.Banyak kedai gak kitorang survey,at last...dapat gak angkat sebijik with reasonable price.Went to times square before...annoyed with photosam shop,tingkat 3 berjaya times square!bad attitude!!kalo kedai lawa xpe la jugak...rupa stor je pada aku!sum fren suggest YL studio,plaza pudu & J one.amcorp mall...since BB are the nearest stop,kitorang beli kat sana je la.Ok gak pe..tuk beginner.dia kata DIA CHENTA SAMA PHOTOGRAPHY hahaha..tu la muka puas dia pas da dapat apa yang dia nak sangat.

erk..pic ni aku amik pki HP sajork.itu pasai imej x lawa....1.3 mpx sahajerr.

haaa....boleh thn gak le kamera nih.aku sajerk2 try natang ni.beza x dgn gmbr diatas?hahah..soklan bodo.

kan aku dah kata...dia suka amik gambar..
:#c:
semalam...semalam aku buat apa eh?ooo,aku ddk umah siapkan repot..pastu ptg aku pegi jamek beli sesuatu..bapak ah berat.caner aku nak bawak balik nanti.akak aku ar ni..suh aku beli byk2.yang seksa mmembawaknya nnt..AKU!


sekian la sudah...tamatnya kronologi hujung mingu seorang yang bernam AJUE!

p/s : Mintak ampun siap-siap kat seseorang...sebab tak bitau dia kemana aku pegi hari isnin lepas.kikiki...sape suh amik ic x bitaw aku.kehkehkeh

:crossarm:

4 comments:

_neo_ said...

wei nak main gak la..ade free software tak..kasik laaa

A j u E said...

yg free version pny aku x sure la neo oiit

eedany said...

give me 5... akak pun suka main games tau!

wah...best, best... NIKON!

:)

A j u E said...

huhu..sama la kita kak eedany oii.hehehe