maybank

orang kata hari jumaat penghulu segala hari...sebab tu la kita akan rasa tenang dan etc.. pada ari jumaat ni. Tapi pagi ni lain pulak ceritanya,pepagi lagi aku da nak hangin....kalo hari2 biasa ada orang buta tapi x buta langgar aku pon aku leh ampunkan..chitt!


Service maybank2u & cimbclick memang memudahkan kerja semua orangkan?kan?hari2 kita guna khidmat diorang nih.kalau x,mau lumpuh kaki korang kena menapak ke bank setiap hari.

& u know what..Pagi ni seperti biasa, mak aku call.."tolong cek current account statement mama"...noktah."ok"jawabku.tetiba teringat semalam aku terbaca satu entri blog sape tah yang bercerita pasal maybank2u da betukar wajah,ingatkan phishing web...tapi memang betul maybank da tukar layout.dia ada kata pasal loading time maybank ni lembab...bila aku bukak maybank2u pagi ni..memang sah lembab gila.nak kata speed tenet aku slow x jugak.

buat pertama kalinya aku sms mak aku telling her i cannot help her this time. she asking me to keep trying..dia malas nak pegi bank.aduih...aku boleh imagine keadaan bank yang sesak penuh ngan orang time office hour cenggini.

after a few try...baru la aku leh login..aku rasa la,kalo aku nak log in dari rumah dengan connection maxis broadband yang x seberapa tu mesti xda harapan punya!
duhhh....their classic template is much much better than the new one!

:cinonet_07::cinonet_07:

9 comments:

AfeaZD said...

Nampaknya kita menghadapi nasib yg sama,aq pun terharu dgn template baru dorang,tp xble login....bengang aq situ.....xble lah aq nak reload hp aq ...........

www.afeazd.co.cc

A j u E said...

tu la pslnya..huhuhu.kuang asam punya maybankok

AfeaZD said...

Boring.......xkan nak pg atm lg...

www.afeazd.co.cc

A j u E said...

mybnk ngok..

eedany said...

yup...x dinafikan website maybank memang kekadang sangat lembab!

berjanggut tunggu kan, kan?

tapi cantik pula website yg baru ni!

:)

fq88 said...

2 la pasl ajue...memg lmbb da yg br ni..fq pn cian kt my dad kn tgu lm2 nk bkk maybnk ni...tp x pe la..sekrg2nye tgu kt dlm uma dn ddk je tgu smbl mnum teh...drpd nk tgu kt bank yg sesk lg memntkn...tol x?

p/s..memudhkn dan mnjdikn mnusia smkn pemls...

A j u E said...

eedany...betul tu kak.lawa mmg lawa,praktikal gitu.tp slow butul

fq88...a ah,lembab tu boleh terima pki gak drpd kena beratur..
lama2..nnt nk kuar duit pown leh dr umh je xyah g atm.huhuh

RieNa.YuMi said...

its true....lembab giler tul website baru dia tuh....tak leh terima tul...banyak sgt new application...tu agaknye jadi lembab tu....haish...

opps...salam kenalan tuan rumah....

A j u E said...

betul..betull..mcm mana nak kasi feedback kt diorg eh?kalo x smpi ke sudah phk maybankok ni x tau..

hai yumi