aku punya pasal

aku bosan...tapi aku banyak keje nak buat.xda masa nak tgk tv apalagi nak ber'blogging'.
tapi masa itu boleh dicuri..iya x?jadi,while typing this entri aku telah mencuri.mencuri apa?mencuri masa.....

what goes arround me?
aku tak suka duduk rumah kalo adik beradik aku takde..
kalo ada mesti sonok..
ni aku sorang sorang je.
adik aku kat kl lagi...aku suh balik awal xnak..
banyak keje katanya.
baru aku paham perasaan mak aku macam mana...
huahuahua...

mak aku lak asik busy jer..sian kat dia.xda rest langsung.
aku nak tolong pon takat yang termampu je...tu pon da cukup baik dari x tolong langsungkan?
kadang-kadag aku call tanya kat mana,dia kata ada kat spa.
bagus jugak....itu jela ruang n tempat yang dia boleh rest cukup cukup sambil dilayan oleh dayang dayang..hehehe

kadang-kadang aku rasa sonok je tengok kawan-kawan yang punya waktu banyak ngan mak diorang. balik rumah je jumpa...ada yang masak,itu ini....
tapi aku bersyukur sebab masih ada mak,aku rasa mak aku pon x nak jadi sibuk macam tu..
xpe mak...kami anak-anak sokong!!
hehehe

sejak aku balik aritu,mak aku da upah sorang bibik.
aku rasa keje kat umah tu xda la banyak...bukan ada orang pun waktu siang ari. malam je...budak pon xda.
having a servant ni bagus jgk tuk jaga kebajikan family aku.
yang penting aku taw pagi-pagi bekpes kena siap atas meje.kang malam aku balik makanan da prepare....hahahhaa.
macam raja la plak.

tapi aku x suka bila dia ketuk bilik aku pagi-pagi sibuk suh aku bangun dengan suara dia yang nyaring ituew.helloooo,aku reti bangun sendirik la.jangan kaco aku boleh x?da la suka pasang lagu dangdut pepagi..
pastu nak tangkap cintan..sedih sedih dengar lagu tenda biru kat tepian washing machine.
parah je jiwa aku nengok adegan airmata pepagi.
letih!

sekarang ko da mik cuti nak dekat seminggu...mak aku kasi duit tuk renew passpot,bukan kasik duit tuk ko larik.ko ingat susah nak carik???keluarga ko semua kenalan lama keluarga aku.larik la kalo berani...
hua hua hua

esok aku nak cuti..aku nak kuar soping with my girls. nak kuar g mana?aku pon x taw...rasanya pegi 1Borneo kot.mana lagi...
da baper lama x tgk wayang..
rindu nak makan j.co
uwaaa....

yang penting next week aku nak fly to labuan!
yeay!




4 comments:

ellowevee.ea said...

huwaaahh..bizinyer faza..kamu wat pe jer kat umah..

ade bibik?wah best kehidpan begitu..mcm ko kate macam raja!yeah..

aik?tuan umah kene kjt ngan bibik..hikhik xsyok..pasang dangdut?ko ikut gelek sama daa..

sure happening umah ko tiap pagi!
bagaikan sang suria turut menari..

A j u E said...

aku bizi jaga kedai la eppang.

bibik aku mental mcm kak farah...hahahahah

dangdut dia aku x phm..maksud aku bahasa dia.jawa ke bugis ke hape aku x taw la...caner nk tompang gelek kalo x phm?hehehe

arjuna said...

alaaa...kalo nak bedangdut xperlu paham bahasa.
dengar musik je bole layan..
leh terangkat sendiri

:)

A j u E said...

ko mcm biaa je ngan angkat2 ni.ko pun salu terangkat eh dgr dangdut kat cokit?