the end of love month

Kejap jer masa berlalukan? sedar tak sedar dah nak masuk bulan mac. Herm...sepatutnya, Bulan May ni aku dah habis belajar...bulan lapan boleh lah grad, tapi diatas sebab sebab yang tertentu benda itu semua tidak akan berlaku. Pengajian akan berakhir hujung tahun la pulak.

Keputusan yang aku ambil, ku kira satu kepututsan yang bijak. Hoooyeah!

Hari ini, aku demam. Instant fever. Kena jangkitan malam isnin, selasa suara dah takde. Bila dah demam, selera pun apa lagi, terbantut sana sini. Just imagine, dah berapa lama rumah pandan tu tak berasap, tiba tiba semalam berasap jugak akhirnya. Disebabkan demam, aku mengada-ngada mahu rasa makanan yang dimasak oleh ain. hehehe. Timo kasih NURRUL AIN RASLAN.

Nasib baik ada ain, sedap tau dia masak!.Very the delicious. Paling sedap roti jala dan makaroni goreng yang dia buat. Pergh...meleleh!

Gambar tak sempat nak capture..bila dah siap terus je melantak. Hehe

Hari yang di tunggu-tunggu bakal tiba. Mudah-mudahan demam aku akan berakhir sebelum hari ahad ni. I'm so excited about my trip to taman negara this coming sunday. Tapi takde la excited mana pun. Aku dah terbayang-bayang pacat, kepenatan, kerimasan kat dalam hutan. Semoga nothing bad happens during the trip. Luckily we manage to get budget sponsored by the university...kalau tak, lari budget lagi la kitorang bulan ni.hehehe

Ada certain things to do as a preparation. Obviously, preparation barang barang la. Thanks to boifie for buying me a new pair of sport shoes, a tracking suit & for lending me his torch. You are so considerate.

So, what do I expect during the trip?

1. Keletihan dan penat yang melampau
Larat ke tak nak naik bukit????tak pasal pasal pancit tgh jalan.

2. Pacat

Normally, not only the calories that we burned there, sometimes we also "provides" some "charity meal" to our beloved friends there.Aku xmahu kes seperti ini berlaku keatas diriku..argh!Kan ku sediakan sebanyak mungkin garam!


3. Bot
Bot tmn negara ni leh cayer ke?hehee...sure ke dapat atmpung beban?kah kah



4. Gua telinga
Ya allah...keciknya laluan.Sesak nafas aku nengok gua telinga ni



kelawar dan taik kelawar.mak aihh, ready to get wet & dirty!

5. Gayat
Serius aku cakap..aku gayat sikit.sikit jela...haha.caner nak jalan atas canopy walk tu?eleh....extreme lagi jambatan tamparuli!har har har




6. extra shoes barangkali
Refering to a fren. dia kata...we will get wet all the time. So dia nasihatkan those who planning to go Taman Negara, please prepare for spare shoes for backup.berapa byk brg mau bawak daaa...




Lepas dari taman negara...got extra days untuk bercuti. Planning nak pergi kelantan. Hahhaha..itu pun kalu jadik la.Kan mek?kan?kan?kan?


10 comments:

rizz said...

bestnya rizz suke laa travelling cmni huhuuu

A j u E said...

mmg sonok...tp kalo travel di tepian pantai lagi sbest

-salma- said...

adeeeh laaaa
nak ikotttttttt :((

A j u E said...

adeeh gak...

arjuna said...

fuiyoo.jgn sesat udah

||| PöJìé PööH ||| said...

Wahh Ajue, raget gak kamu yer..
Best la..
Nnti ajk la POjie plak..
Xde kaki la..
Lama xjoin mende2 nih!

amoibelonPEPEL said...

wohuuuu..aku tak pulak imagine ade kelawar ngna tahek kelawar..

haiii keluang man and girls ready to pose bebeh...

pacat?!oh nooooooooo...

A j u E said...

pojie : mana ada raget..tepakse la pojie.huhu..

amoi belon : habih tu ko imajin apa?kucing dan taik kucing ke?haha

suezensuzanna said...

wah mcm best jak kan....

A j u E said...

mmg besh.