silences absent

Lama menghilang tidak semestinya terus hilang...diam bukan bermakna bisu. Bersempena dengan musim perayaan ni...aku lagi sekali nak ucap SELAMAT HARI RAYA kepada semua orang yang masih sudi singah kat rumah tumpangan Ah seng ni.hehe...Balik Kampung oii!! aku da selamat sampai kk..2 hari lepas.Seronok tak payah cakap la...mak aku mungkin jadi orang yang paling happy.yela sume anak-anak dia duk jauh-jauh.xde sorang pun duduk umah.time-time cenggini,bile da semua bekompol riuh rumah walaupun kami cuma 3 beradik. da la tiga-tiga pompuan, jantan sekoq pon xder.huhuhu

Esok da raya...hari ni mak aku masih nak buka butik kesayangan die nih..ramai yang nak cari baju last minit katanya..memang ramai pun yang terhegeh-hegeh cari baju.biasanya orang pompuan le...tegesa-gesa test baju."dek nak yang tu..nak yang ni....yang tu ada saiz x dek?saiz mcm akak ni ada?"...kelakar. kesian tengok anak-anak & kaum suami.muke ketat je teman bini shopping.

Lagi satu pe'el perawan-perawan zaman sekarang nih...hehehehe,muka cantik,bulu mata panjang..ala2 eja, dressing veryyy the lawa from head to toe.golongan-golongan yang macam ni aku akan selalu jumpa time nak dekat raya.ada apa dengan mereka ni?mesti korang nak taukan?
meh sinih nak citer...bile time raya,golongan wanita-wanita cantik kategori yang disebut tadi akan kuar masuk butik mak aku dengan banker masing-masing..banker?hehe,itu gelaran yang aku guna untuk lelaki-lelaki(bukan suami mahupun pakwe atau tunang) yang escort pompuan-pompuan cantik tadi.kalo dalam sehari ada 6 pompuan cantik..4 daripadanya akan datang bersama banker(lelaki cina) yang sangat la jauh beza usia dan rupa parasnya.sugar daddy la kot.
kalo yang tokeh2 kaya tu xpe la jgak...mmg patot pon kena pau.tapi ada jugak yang rupa macam apek angkat tong gas.
alahai la...macam-macam cara nak dapat duit free.

Bila da diumumkan esok raya...bermakna harini berakhirla ramadhan.hari ni kan masih diwajibkan berpuasa..tapi kenapa aku nampak ramai yang x puasa?saper yang memandai-mandai bagi cuti puasa kat diorang nih?
sejauh mana penghayatan korang terhadap bulan ramadhan?
dalam keghairahan nak sambut syawal....kita lupa pada ramadhan yang bakal pergi.
pas raya..mesti da xde bazaar ramadhan...mesti da xde bunyi mercun yg selalu memekakkan halwa telinga..

SELAMAT TINGGAL RAMADHAN

Tahun depan kalo panjang umur..kita jumpa lagi.cheeewahh!

Malam lepas takbir kitorang betolak balik kampung nenek aku...nak baliknya 4 orang je tapi bawak 2 kete.naik 1 keta je kan senang.....Hari raya memang best.semoga korang semua happy sambut aidilfitri!!

4 comments:

TashadeNatasha said...

banker ko ryan kan?
hehehe

A j u E said...

tu bkn banker..tu bankrup!!

hahahaha

arjuna said...

kalo ko shoping mau patah kaki org yg follow

mcm aku x tau

kah kah kah

A j u E said...

ko penah ikut aku soping ke?eh..eh..eh