Putih itu gigi

Semalam.aku 'menyahtinja' virus dan data lapuk dalam pc . Besawang dengan macam macam sampah! How i wish to do it long time ago. Sekarang hajat sudah terlaksana. Re-formating bukan perkara yang menyeronokkan. Kena selongkar semua installer untuk re-install balik software. Perkara yang boleh buat aku LAPAR.hahhaha...waiting is hungry.Yeah,can be ma new philosophy.Bagushh!


skrin biru

ahhh, bukan itu yang aku nak cerita.AKu nak bercerita tentang putih itu gigi.On my way home tadi...lepas makan bersama teman teman, aku lalu gerai bunga kat depan Palace hotel tu. Alaa...gerai bunga kat jamek tu la.mesti korang tau punya. Selalunya x singgah.tapi arini ada sesuatu yang menarik pandangan mata aku..ya,benda itu la.benda yang berwarna seperti warna gigi itu laa yang aku maksudkan.huhu..terus je aku masuk tanya makcik tu setangkai berapa.Setangkai je?tanya makcik tu...chit!!yela...setangkai je la makcik.....banyak2 buat apa?


aku beli Setangkai RM2 jer...

Aku memang suka bunga. Aku suka bunga fresh..segar..bugar..& wangi.Korang x suka?haa.aku peduli apa..some might say, diorang x suka bunga hidup,bagi diorang bunga hidup xleh simpan lama..dalam sehari dua,mesti layu n mati. Teringat seorang kenalan...dengan lantangnya bersuara.. dia x suka dapat bunga hidup.bunga akan mati...kalo bunga represent cinta,bermakna cinta jugak akan mati. Huh,hebat dia berfalsafah...mungkin dia beranggapan pendapatnya itu sangat hebat . Well dear, meh sinih nak bagi tau...lain orang lain pendapat. Try to adapt urself to others point of view n opinion. okeyh.

AJUE POINT OF VIEW

Aku suka bunga hidup.Aku suka semua jenis bunga. Tak kira la bunga apa pun.Bunga taik ayam pun aku suka jugak tau. Suka pada bunga tak bermaksud jiwang atau apa-apa yg sewaktu dengannya...its a normal thing as a human being. Suka kepada kehidupan. Aku x cakap aku tak suka bunga plastik. Cuma diantara bunga hidup dengan bunga plastik...tentula aku lebih suka bunga hidup. Lumrah la kalau bunga hidup tu layu..semua yang hidup akan mati. Begitu jugak dengan bunga. Amat la tidak logik untuk menyamakan cinta dengan layunya setangkai mawar. Hati mana yang tak tertawan dengan kehadiran bunga walaupun hanya sekuntum? Mungkin hanya pada yang berhati batu agaknya..

Apa ada dengan bunga plastik? Dipegang pun tak selembut and grace like a real flower. Wangi pun tak...except kalo korang sembur ngan some flower accense...wangila ia.

Everything is PLASTIC. Mahukah kamu wahai peminat bunga plastik menyamakan cinta dengan plastik?hahaha, i dont think so.

Dah tak ada nilai semulajadi. Biar layu , biar kering sekalipun, the nature beauty is still there. Itu pasal aku suka Bunga hidup.


Saya sudah ketemu tempat yang sangat sesuai utk my lil flower.sgt sesuweiii dengan my red wallpaperkan?hehehe..xda vase, bottle pon ok jgks!


blogging subuh-subuh xseronok?

Argh...dah jam 5 pagi.Da subuh.Tak mengantuk.Aku memang berpenyakit.YA! penyakit INSOMNIA..Esok,kelas Photography buat lawatan kanak-kanak ke galeri petronas klcc. The only class i have tomoro and the best thing is...kelas start jam 4.30 pm!!heaven yeah.....meaning,no need to wake up so early lol.Jadual sem ini sangat best..no morning classes. & 2 days free with no class!

God,im in heaven!!


8 comments:

arjuna said...

rasanya baru je baca azam ko nak jadi rajin...

xkemana la gamaknya azam tu :x

~PakKaramu~ said...

Salam kunjung dari Pak Karamu

A j u E said...

;)

diana wrote ==> said...

setuju2..aku juga suka sama bunga..aku lagi suka bangat sama itu ros merah..hee

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

tapi aku rasa tak semua gigi putih...hehehehehe..

A j u E said...

aku pon suka ros merah..tp tiada yg dpt menandingi ros putih.heheh

Pentoi : gig ko kaler x putih eh..hehehe

julietANNA said...

i agree with u dear ;DD
btol tu.
i pon ske white rose.
mcm suci je.
mweheheheh =)

A j u E said...

ros putih mmg suci la..
hehehe